vissen in Uithoorn en Aalsmeer

Vissen in Uithoorn.

Uithoorn bezit veel viswateren, zoals grote sloten, het Zijdelmeer of de Amstel. Er mag worden gevist met een vergunning van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging. 

Viswateren en - vergunningen

Bij de balie van het gemeentehuis of bij een hengelsportwinkel in de gemeente kunt u een formulier voor 'schriftelijke toestemming' ophalen voor het hengelen met één hengel. Er mag met deze toestemming o.a. gevist worden in:

  • Het Zijdelmeer
  • Het water nabij de Elzenlaan

Vispas

Als u met meer dan twee hengels wilt vissen, dan moet u een Vispas aanvragen bij de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV). Deze VISpas is alleen verkrijgbaar via een hengelsportvereniging die is aangesloten bij Sportvisserij Nederland. Aan de Vispas zijn kosten verbonden.

 

 

 

Vissen in Aalsmeer.

 

 

Schinkelpolder:

 

Schinkelpolder

In het Schinkelpolder gelegen tussen de Jac. Takkade, Ringvaart, Bosrandweg en Oosteinderweg, waarvan de oppervalkte ongeveer 2.250.00 ha bedraagt.

 

Open Visplanner

 

Oosteinderpoelpolder

Oosteinderpoelpolder:

 

Oosteinderpoelpolder

De Horntocht, de Machinetocht en de Middentocht, Waarvan de oppervalkte ongeveer 60.00.00 ha bedraagt. De waterpatij, (Zwanenmeer) gelegen nabij de kruising van de Machinetocht en de Middentocht is het verboden te vissen voor niet leden van Vislust.

 

Open Visplanner

 

Horn en Stommeerpolder

Horn en Stommeerpolder:

 

Horn en Stormmeerpolder

De Molentocht tussen de voormalige spoorbaan en het gemaal, de Spoortocht, de Wilgertocht en de Mendeltocht, waarvan de oppervlakte 1.50.00 ha bedraagt.

 

Open Visplanner

 

Buiten polderverband

Buiten polderverband:

 

Buiten polderverband

De molenvliet, alsmede de wateren, grenzend aan de stormmeerkade te Aalsmeer tussen de Aalmeerderweg en de Stormmeerweg, en het boezemwater, gelegen langs de pontweg tussen de Oosteinderweg en de Ringvaart, waarvan de oppervlakte ongeveer 4.25.00 ha bedraagt.

 

Open Visplanner

 

Sierwateren van Aalsmeer en Kudelstaart

Sierwateren van Aalsmeer en Kudelstaart:

 

Sierwateren van aalsmeer en Kudelstaart

 

 

Open Visplanner

 

Oosteinderpoel

Oosteinderpoel:

 

Oosteinderpoel

Gelegen tussen de Jac. Takkade, Ringvaart Haarlemmermeer, Potweg en Oosteinderweg en voor zover eigendom van de gemeente Aalsmeer of de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten.

 

Bijzondere bepalingen

Het is verboden binnen de balken  te vissen. 

 

Open Visplanner

 

Zwanenmeer

Zwanenmeer:

 

Zwanenmeer

De waterpartij, gelegen nabij de kruising van de Machinetocht en de Middentoch is  vissen verboden behalve voor leden van A.H.V. Vislust te Aalsmeer

 

Open Visplanner

 

Westeinderplas

Westeinderplas:

 

Westeinderplas

Het is verboden te vissen  in de grote en de kleine poel, behalve als u in bezit bent van een  jaarvergunning en dagvergunning Westeinderplas.

Het is verboden te vissen in de fortgracht
het is verboden de hele jaar nachtvissen

 

Open Visplanner

Tamme en Daniel hebben op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder op roofvis en meerval gevist. Dit water is landelijk ingebracht dus met je VISpas mag je hier overal vissen...

Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder
Op de Ringvaart zit een heel mooi bestand aan roofvis. De meerval is goed te bevissen vanaf het Braassemermeer, het hele stuk over de Ringvaart tot aan de Aalsmeerderbrug.

Stek 1 Leimuiderbrug
De eerste stek waar Tamme en Daniel overdag visten vanuit de boot bevindt zich bij de Leimuiderbrug. Als je zelf met de boot hier wilt vissen, dan zijn er in de omgeving verschillende trailerhellingen te vinden. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen, ook aan het water.

 

Stek 2 Ringvaart
Wanneer de avond viel trokken Daniel en Tamme de Ringvaart op. Ze voeren in noordelijke richting in de richting van de Aalsmeerderburg. Daar vingen ze ook de twee monsterlijke meervallen.
De kanten van de Ringvaart zijn prima begaanbaar. Je kunt overal statisch vissen of met een dobber, met de rietzudden pal aan de overkant.

Let erop dat op de Ringvaart nachtvissen verboden is. Je mag op de Ringvaart vissen tot twee uur na zonsondergang.

Wil je door blijven vissen? Dan kun je achter de meerval aan gaan op het Braassemermeer. Daar mag je wel met de nachtvistoestemming lekker blijven zitten.

Westeinderplassen
De Westeinderplassen grenzen aan de Ringvaart. Op het open water en rond de rietzudden kun je ook meerval verwachten. Vooral als de schemer komt wanneer de meerval op jacht gaat.

Wil je vissen op de Westeinderplassen, zorg dan wel dat je de documenten op orde hebt. Om hier te mogen vissen heb je een Vispas van de lokale hengelsportvereniging AHV Vislust nodig. Nachtvissen is niet toegestaan.

 

roofvissen in Uithoorn.

Roofvissen in Aalsmeer.

Roofvissen met handgemaakt kunstaas.

Kunstaas.

Roofvissen.

Handgemaakt kunstaas.

Jerkbait.

Jerkbait vissen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0