seizoen opening 2020

In de ochtend van 30 Mei openingsdag van het nieuwe seizoen, op pad om de snoeken te belagen met handgemaakt kunstaas.

Eenmaal aangekomen op de stek zag ik dat het water kraakhelder was, ik ging staan op een bruggetje en begon te werpen met de Solution jerkbait. 

Er was best veel actie op het water, veel karper en ruisvoorn waren gulzig aan het happen op het wateroppervlakte.

Een paar worpen gedaan daar meld zich de eerste snoek, die greep maar net mis, een dikke kolk modder is het gevolg van de gulzige snoek.

Even een stukje verder gelopen, nog een paar worpjes gemaakt komt er een dikke snoek achter me jerkbait gezwommen, die blijft voor me voeten liggen.

Ik gooi nog een keer uit trek die jerkbait voor zijn kop langs hij pakt hem, ik dacht raak!!!

Een paar kopschudden later laat hij los, wat baal ik hier van zeg!!!

Ik ga even aan de onderkant van de brug gooien, ik zie een school klein vis zwemmen ik denk daar moet ik in de buurt zijn.

Een paar worpen gedaan, zag ik ineens een volger, hij grijpt het kunstaas en bingo deze bleef lekker hangen ik schep de snoek en wat een pracht exemplaar.

In de avond ben ik nog even terug gegaan naar de zelfde stek als in de ochtend.

Ik kreeg die dikke dame niet uit me hoofd die vanmorgen niet bleef hangen, ik hoopte erop dat ze nog steeds op die plek zou liggen.

Een paar worpen gooien voelde ik veel tikken tegen me jerkbait, ik dacht dat is een flinke school witvis, bleken het baarsje te zijn die wel trek hadden in een jerkbait van 11 cm.

Nog een worp gedaan blijft er serieus een baars van het zelfde formaat van de jerkbait aan hangen, hoe gulzig kan je zijn.

Ik loop even een klein stukje verder en nog geen 2 worpen later een dikke dame met een flinke kop vloog vol over het kunstaas, deze lande ik netje met het net.

na de release van deze dame maak ik nog een paar worpen en komt er nog een snoek kijken naar me kunstaas, een lange magere snoek had wel trek in een oranje/goud stukje hardplastic.

En dat allemaal in een half uur tijd.

Dus het totaal stond de teller op 3 mooie snoeken en 1 baars, niet slecht voor de openingsdag van het seizoen.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0